Μπορεί όλοι από συνήθεια να θεωρούμε πως το καλύτερο για όλες τις τροφές είναι να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που δεν πρέπει να τα τοποθετούμε στο ψυγείο είτε γιατί χάνουν τη γεύση τους, είτε γιατί χαλάνε και σαπίζουν είτε γιατί χάνουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.


Ντομάτες
Στο ψυγείο χάνουν τη φρεσκάδα και τη σφριγιλότητά τους. Για να μην χαλάσουν τοποθετείστε τις σε μέρος φωτεινό. Προσέξτε, όμως να μην τις χτυπάει απευθείας το φως του ήλιου.
Πατάτες
Το κρύο μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη οπότε σίγουρο το ψυγείο δεν αποτελεί το ιδανικό αποθηκευτικό χώρο για τις πατάτες. Προτιμήστε να τις αποθηκεύσετε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
Μέλι
Καλό είναι το αποθηκεύετε σε ένα καλά κλεισμένο βάζο το οποίο θα τοποθετήσετε σε μέρος χωρίς υγρασία.
Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνουν στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
Αβοκάντο
Εαν το αβοκάντο που αγοράσατε ήταν άγουρο τότε δεν πρέπει να μπει στο ψυγείο καθώς θα καθυστερήσει αρκετά η διαδικασία ωρίμανσής του. Αν, από την άλλη πλευρά, το αβοκάντο είναι ώριμο τότε θα μπορούσε να μπει στο ψυγείο.
Βασιλικός
Αν ο βασιλικός μπει στο ψυγείο θα μαραθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί είναι να το βάλετε σε μια κούπα με νερό που θα ανανεώνετε κάθε μια, με δυο μέρες και πάντα μακριά από το φώς το ήλιου.Πεπόνια, καρπούζια και άλλα φρούτα
Πεπόνια
Τα πεπόνια αν μπουν στο ψυγείο θα χάσουν τα αντιοξειδωτικά τους συστατικά. Το ιδανικό είναι να τα αποθηκεύετε απλά στον πάγκο της κουζίνας σε θερμοκρασία δωματίου.
Βερίκοκα, μπανάνες, ακτινίδια,ροδάκινα,
Καλό είναι και αυτά να διατηρούνται εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν ώστε να μην χάσουν καμία από τις θρεπτικές τους ουσίες.
Καφές
Ο αλεσμένος καφές και οι κόκκοι καφέ αποθηκεύονται σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και διατηρούνται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος για να μην χάσουν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη